8 najbardziej popularnych rzeczy szkodzących nam na co dzień

Wśród największych współczesnych zagrożeń naszego zdrowia nie ma nic bardziej szkodliwego niż ‘’naukowo dowiedzione fakty’’. Przez słowo nauka mam na myśli dezinformację stosowaną przez koncerny chemiczno-farmaceutyczne. Te wszystkie sponsorowane badania mające na celu dostarczenie fałszywych danych by usprawiedliwić konieczność stosowania trucizn.

 Za każdą trucizną występującą powszechnie w naszym środowisku, stoi grupa naukowców, czerpiąca zyski z kłamstw na temat bezpieczeństwa stosowania. Ta nauka zabija nas powoli zaburzeniami hormonalnymi, metalami ciężkimi, dodatkami do żywności, manipulacjami genetycznymi i chorobami neurologicznymi.

Już Albert Einstein kiedyś wspomniał, że istnieje  prawda,  g**no prawda oraz statystyka za pomocą której można udowodnić wszystko! (Statystycznie człowiekz psem mają równo po 3 nogi).

 

Poznaj 8 najbardziej szkodliwych substancji, które regularnie używasz.

1. Genetycznie Modyfikowane Organizmy

Udowodniono, poza wszelką wątpliwość, że spożywanie GMO powoduje zwiększone zachorowanie na raka oraz zaburzenia płodności i uszkodzenia organów (wątroba i nerki). Spowodowane jest to środkami ochrony roślin, które są wytwarzane bezpośrednio przez tkanki roślin GMO.

Naleganie na masowe wdrożenie nieprzetestowanej technologii w imię szybkich zysków, czyni z nas wszystkich królikami doświadczalnymi, którzy na własnej skórze przekonają się o wszystkich długofalowych wadach takich wynalazków.

Głównym argumentem zwolenników GMO jest zwiększona wydajność plonów i odporność na szkodniki. Jeżeli to byłaby prawda, to rolnicy w Indiach masowo nie popełnialiby samobójstw z powodu kiepskich zbiorów GMO i związanej z tym niewypłacalności. Problemem nie jest niedobór żywności, tak jak nam się to stara wmówić ale kiepska dystrybucja pożywienia. Ponadto  połowa  wyprodukowanej na świecie żywności trafi na śmietnik z powodu marnotrawstwa konsumentów.

 

2. Szczepionki

Czy zastanawiałeś się kiedyś co tam się znajduje? Poza martwymi wirusami, które podobno mają wzmocnić naszą odporność znajdziesz tam formaldehyd, rtęć, glutaminian sodowy, aluminium. Wszystkie te dodatki powodują uszkodzenia mózgu i układu nerwowego.

Według danych amerykańskich ponad 145 000 dzieci zmarło w ostatniej dekadzie w wyniku działań ubocznych szczepionek, Zespół dziecka potrząsanego był przyczyną wielu aresztowań rodziców a w rzeczywistości jest to objaw skutków ubocznych szczepienia. Drgawki i ataki padaczki zaraz po szczepieniu stały się tak częste, że personel medyczny przekonuje rodziców, że ‘’to jest normalne’’.

 

3. Fluor

Popularny składnik pasty do zębów zalecany przez większość dentystów na świecie. W rzeczywistości toksyczny odpad przemysłu metalurgicznego, powszechnie używany w rolnictwie (pestycydy), jako dodatek do wody pitnej. Skutkiem ubocznym są przebarwienia zębów – fluoroza, zaburzenia układu nerwowego (ciągłe zmęczenie), immunologicznego, kostnego (osteoporoza). Badania prowadzone przez ponad 60 lat ukazały, że dodawanie fluoru do wody nie zmniejsza występowania próchnicy.

 

4. Pestycydy

Niezbędny dodatek w rolnictwie gwarantujący duże zbiory i nieskazitelny wygląd zbiorów. Ma on zaledwie jedną wadę – nie ulega biodegradacji w wyniku czego ulega akumulacji i powoduje u spożywających osób Alzheimera, Parkinsona, defekty urodzeniowe, ADHD. Oprócz tego opryski są winione za wymieranie pszczół.

Osoby twierdzące, że spożywanie roślinności opryskiwanej jest całkowicie bezpieczne nie biorą pod uwagę faktu ,że pestycydy zabijają powoli a oficjalną przyczyną zgonu może być np. niewydolność wątroby.

 

5. Dodatki do żywności

Sztuczne barwniki, dodatki smakowe, zapachowe. Niemal każdy przetworzony produkt, który kupujesz w klepie zawiera chemiczny koktajl dodatków, który powoduje zaburzenia neurologiczne, choroby nerek, wątroby, kamienie żółciowe, cukrzycę, choroby serca. Sztuczny smak truskawkowy używany przez przemysł spożywczy to mieszanina 59 różnych składników chemicznych.

Wszystkie te dodatki przyczyniają się do powstania chemicznego, martwego jedzenia bez żadnych wartości odżywczych. Trudno to niekiedy nazwać jedzeniem, ponieważ to nigdy się nie rozkłada a zatem nie dostarcza żadnych wartości odżywczych Twojemu organizmowi.

 

6. Plastik

Wspaniały wynalazek mający zastosowanie w przemyśle motoryzacyjnym, komputerowym, chemicznym. Plastik  ma niezaprzeczalnie wiele zalet w porównaniu do innych materiałów, Jednak użycie plastików w przemyśle chemicznym niesie ze sobą wiele niebezpieczeństw.

Plastiki uwalniają bis fenol A (BPA), związek odpowiedzialny za upośledzenie funkcji mózgu, zaburzenia hormonalne i feminizacje mężczyzn (powstawanie męskich piersi) oraz zmniejszenie żywotności plemników. Za każdym razem gdy podgrzewasz jedzenie w  mikrofalówce w plastikowym pojemniku lub używasz jedzenia puszkowego BPA przedostaje się do jedzenia.

Jeżeli chcesz używać plastikowych pojemników w kuchni upewnij się , ze jest to pojemnik składający się z HDPE lub PP i nigdy ich nie podgrzewaj w mikrofali.

 

7. Kosmetyki

Perfumy, kremy i wszelkiego rodzaju produkty osobistego użytku mogą zawierać w swoim składzie parabeny, triklosan, ftalany, metale ciężkie. Zwykłe perfumy potrafią zawierać ponad 20 różnego rodzaju szkodliwych substancji, które były przebadane i zatwierdzone do codziennego użycia przez ludzi.

W 2012r. dr Samuel Epstain przewodniczący Koalicji Zapobiegania Rakowi otwarcie ostrzegał o rakotwórczych chemikaliach zawartych w produktach firmy Avon. Tak więc uważnie czytaj listę składników umieszczoną na pudełku, wystrzegając się wyżej wymienionych.

 

8. Mikrofale

Od lat 80tych nieodzownym partnerem zabieganych ludzi stała się kuchenka mikrofalowa podgrzewająca jedzenie w kilkanaście sekund. Czy wiesz jednak co mikrofale robią z Twoim jedzeniem? Jest to najbardziej szkodliwy sposób odgrzewania potraw. Mikrofale powodują ą molekularne uszkodzenia jedzenia i prawie całkowicie pozbawiają je witamin i enzymów. Spożywanie takiego jedzenia wywołuje zmiany we krwi i układzie immunologicznym człowieka. Zalicza się do nich spadek hemoglobiny, HDLu (dobry cholesterol) i limfocytów (białych ciałek krwi).